Inloggen
 

Cast PMR Dakramen
Aandacht tot in detail

Maak kennis met onze Cast PMR dakramen! Dit zijn unieke, isolerende, slanke, stalen dakramen die passen bij elk karaktervol pand: van monument tot nieuwbouw. Cast PMR dakramen worden specifiek aan uw soort dakbedekking aangepast. Of het nu natuurleien, dakpannen, rieten, zinken of platte daken betreft, uw dak behoudt zijn schoonheid door de juiste aandacht en het juiste vakmanschap.

CAST PMR DAKRAMEN: VOOR ELK PAND OP MAAT GEMAAKTOp zoek naar inspiratie voor je verbouwing, uitbouw of voor het vervangen van een dakraam? Op deze pagina vind je praktische tips en inspiratie. Laat je ook verrassen door het effect van licht én lucht, op welke kamer dan ook.

  • Volledig op maat voor u gemaakt
  • Optimale lichtinval
  • Zelfreinigende en isolerende beglazing
  • Aandacht voor elk detail

’’Daglicht op het hoogste niveau’’

Leien dak

 

 

Rieten dak


 

Dankzij het ultradunne profiel in de standaard zwarte kleur, vormt het CAST PMR dakraam een ideale combinatie met de karakteristieke leistenen op uw dak. Voor de toepassing in natuurleien wordt de randprofilering aangepast.    

De Cast PMR dakramen zijn voor rieten daken verkrijgbaar in een standaard zwart/ bruine kleur. De randprofilering is aangepast op het rieten dakbedekking. Onze dakramen kunnen geheel op maat geleverd worden.

Geniet van daglicht en ventilatie op maat voor u gemaakt

Pannen dak

 

 

Zinken dak

 

 

De CAST PMR dakramen zijn eenvoudig toepasbaar in combinatie met bijvoorbeeld pannen daken, ook in de meest complexe projecten. De randprofilering is aangepast op het pannen dak en is standaard verkrijgbaar in een zwart/ bruine kleur.

Dankzij het ultradunne profiel in de standaard zwarte kleur, vormt het CAST PMR dakraam een ideale combinatie met de karakteristieke leistenen op uw dak. Voor de toepassing in natuurleien wordt de randprofilering aangepast.Openingssystemen

Cast PMR kent verschillende mogelijkheden voor het openen van het raam. U kunt kiezen uit: het raam uitvoeren als vast, niet te openen raam, een handmatig openingssysteem en een elektrisch openingssysteem.

Vast raam

Het raam wordt geproduceerd als een vast raam, wat niet te openen is.

Gekoppelde Cast PMR dakramen zijn geschikt als vast niet te openen raam

Gekoppelde Cast PMR dakramen zijn geschikt als vast niet te openen raam

Gekoppelde Cast PMR dakramen zijn geschikt als vast niet te openen raam


Handmatige openingssytemen

(Oog)Zwengel

De zwengelbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Door het draaien aan de hendel wordt het raam geopend tot een maximale maat van 28 cm. Wanneer het raam zich op hoogte bevind kan de zwengel worden voorzien van een oog waarna deze met behulp van een stok met haak te openen is.

De zwengelbediening wordt geleverd in de kleuren nikkel en is geschikt voor alle ramen. 

 

Openen van Cast PMR dakramen met behulp van een zwengelbediening

Openen van Cast PMR dakramen met behulp van een zwengelbediening in een nikkel kleur

 


Knopbediening

De knopbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Na het openen van de knop kan het raam, met behulp van twee aan de buitenzijde  geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45cm.

De knopbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor kleine en middelgrote ramen. 

Opening van Cast PMR dakramen met een knopbediening

Openen van Cast PMR dakramen met behulp van een knopbediening en gasveer

 


Uitschuifbare stokbediening

De uitschuifbare stokbediening is een nieuw systeem. Het wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Het raam kan met behulp van twee aan de buitenzijde geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45cm. en in verschillende standen worden vastgezet.

De stokbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor middelgrote en grote ramen. 

 

Openen van de Cast PMR dakramen met behulp van een uitschuifbare stok

Openen van de Cast PMR dakramen met behulp van een uitschuifbare stok

 


Elektrische openingssytemen

Motorbediening

Ook de motorbediening behoort tot de mogelijkheden. De elektrische motor kan naar wens worden voorzien van een wandschakelaar of een afstandsbediening. Het raam wordt door middel van een motor, welke aan de onderzijde van het raam wordt geplaatst, met behulp van een ketting opengeduwd.

De ramen worden uitgevoerd met twee typen motor in de kleur zwart, afhankelijk van het formaat van het raam.

Voor de kleine ramen betekent dit een maximale opening van 35cm., voor de grote ramen is dit een maximale opening van 50cm. 

 

Openen van de elektrische Cast PMR dakramen met behulp van een motor

Openen van de elektrische Cast PMR dakramen met behulp van een motor

 

 

 

 

Alle hierboven omschreven openingssystemen zijn een beleving van kwaliteit. Ze zijn er in diverse mogelijkheden welke naar uw eigen wens en op uw eigen situatie worden aangepast.

Op de Aalmarkt te Leiden zijn er maatwerk Cast PMR dakramen toegepast in een pannen dak

Plissés

Mogelijk om plissés mee te leveren bij de cast pmr dakramen, leverbaar in alle kleuren met een keuze uit lichtdoorlatend of verduisterend

     

Het is mogelijk om plissés mee te leveren. Deze worden in het zwart MDF kader ingebouwd. De plissés zijn in alle kleuren leverbaar, met een keuze uit lichtdoorlatend of verduisterend.                                                                                                        ’’Geniet van daglicht en ventilatie op maat voor u gemaakt’’


Maatvoering

De Cast PMR dakramen zijn een Europees fabricaat. Met veel aandacht wordt elk raam gemaakt.
Maatwerk zoals u het wenst. De maximale maten zijn: 2 meter hoog, 1,5 meter breed en een maximale oppervlakte van 2m2.
Daarnaast zijn er tien standaard maten beschikbaar.

Cast PMR dakramen zjin maatwerk en daardoor in elk gewenst formaat leverbaar

 Monumenten

Historische daken zijn allesbepalend voor het karakter van uw monument, of het nu gaat om een pannendak, een rietdek of een dekking met leien. De Cast PMR Dakramen worden in veel gebouwen toegepast waar uitstraling of regelgeving dit voorschrijft. In veel monumentale panden en boerderijen zijn in het verleden gietijzeren dakramen toegepast, deze kunnen perfect vervangen worden door deze unieke, isolerende, slanke stalen dakramen.
Cast PMR dakramen worden specifiek aan uw soort dakbedekking aangepast. Of het nu natuurleien, dakpannen of een rieten daken betreft, uw dak behoudt zijn schoonheid door de juiste aandacht en het juiste vakmanschap.

Cast PMR dakramen zijn uitermate geschikt voor monumentale panden

Historische daken in monumenten
Een dakraam is te vervangen voor en nieuw stalen dakraam voorzien van isolerende beglazing voor een verbeterende isolatiewaarde. Een nieuw dakraam brengt veel ruimte en licht waardoor er op zolder extra leefruimte ontstaat. Een nieuw dakraam plaatsen in een dichte kap is echter een inbreuk op de monumentale kapconstructie. Het is dan ook niet toegestaan om zonder meer een dakkapel of dakraam op uw monument te plaatsen. Informeer eerst bij de monumentenambtenaar van uw gemeente. Ook bij de reconstructie van een verdwenen dakraam of dakkapel is het aan te raden om met uw gemeente in overleg te gaan.

Aandachtpunten bij plaatsing van dakkapel of raam
•    Plaats een dakraam altijd tussen de sporen of spanten van het dak, door het maatwerk past ons raam altijd in de aanwezige constructie
•    Kijk goed naar de verhouding tussen dakramen en het dakoppervlak. Het gesloten karakter van het dak moet gehandhaafd blijven
•    Lees ook hier de brochure Licht op zolder

Stromarkt bibliotheek te Deventer voorzien van maatwerk Cast PMR dakramen

Vergunning
De toepassing van deze aanbevelingen is afhankelijk van de waarde van het monument. Aangezien deze waarde per gebouw varieert, zal er in geval van rijksmonumenten een beoordeling plaatsvinden in het kader van een aanvraag voor een monumentenvergunning. Deze wordt ingediend bij de betreffende gemeente. Een aantal gemeenten beschikt al over concrete richtlijnen voor het aanbrengen van dakkapellen en dakramen.

Isoleren en dakbedekking vernieuwen
Vaak gaat het plaatsen van een dakraam of dakkapel samen met isoleren en het vernieuwen van de dakbedekking. Ook hiervoor gelden de volgende overwegingen:
•    Is de dakbedekking of kapconstructie origineel, zeldzaam of gaaf?
•    Is deze technisch nog in goede staat?
•    Is het noodzakelijk deze te vervangen of kan worden volstaan met plaatselijk herstel?
•    En wat zijn de gevolgen van isolatie voor de monumentale waarden van de kap en daarmee voor het monument?

Heeft u meer informatie nodig over het vernieuwen van uw natuurleien dak? Klik dan hier. Lei Import importeert voor de restauratie alleen leisteen die goedgekeurd is door de Rijksdienst.

Urbanuskerk te Amstelveen voorzien van nieuwe leisteen dakbedekking in combinatie met Cast PMR dakramen


 

Twitter

Snel een vrijblijvende offerte op maat

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import Dakramen bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier
Algemene Voorwaarden
Disclaimer

Volg ons via
facebookLinkedinPinterestlinkedin