Inloggen
 

Project belicht: Linnaeushof 48 te Amsterdam

Aan het Linnaeushof 48 te Amsterdam is het Pieter van Nieuwland college gelegen. Deze school wilde graag een uitbreiding van het aantal leslokalen. Hiervoor dienden er een aantal dakramen geplaatst te worden in de hellende daken, om de onderliggende ruimtes te voorzien van daglicht.

Deze school dateert uit 1932, de toenmalige Architect is Kraaijvanger, E.H.A. & H.M.J.H. Kraaijvanger. De bouwstijl is rationalisme en het gebouw is beschermd als gemeentelijk monument.

In het voorjaar van 2015 zijn wij benaderd door Michel van der Prijt van VDVDP Architecten. Hij was op zoek naar een geschikt dakraam om toe te passen in dit gemeentelijk monument, het Cast PMR dakraam leek hier erg geschikt voor gezien de slanke profilering waardoor de ramen in het dakvlak wegvallen. Na het eerste overleg hebben wij een afspraak gepland om de bestaande situatie op te nemen en de beschikbare mogelijkheden af te stemmen. Tevens hebben wij een monster van het raam laten zien om een indicatie van het product te geven.

Ter plaatse hebben we de bestaande situatie, met name de ligging van de gordingen en de mogelijkheden in breedte maatvoering, opgenomen. Op basis hiervan hebben we een advies uitgebracht en de maatvoering en detaillering van de ramen in Autocad uitgewerkt. Deze tekeningen zijn door VDVDP Architecten gebruikt als onderlegger voor de bouwaanvraagstukken.

Daarnaast is aan ons gevraagd een geschikte partij voor te stellen voor het aanbrengen van de ramen. Aangezien wij al diverse jaren samenwerken met de firma Pronk uit Warmenhuizen hebben wij hen voorgesteld. Zij hebben een complete offerte aangeboden voor het leveren en plaatsen van de Cast PMR dakramen.

Na het besluit van de Gemeente Amsterdam om de omgevingsvergunning voor het plaatsen van de dakvensters te verlenen en de goedkeuring van de offerte door de opdrachtgever zijn de ramen besteld. Aangezien de ramen reeds uitgewerkt in Autocad waren, konden deze door de fabriek gemakkelijk overgenomen worden. Na productie van de ramen en controle door Lei Import zijn deze geleverd bij de aannemer. Deze heeft de ramen met behulp van een kraan geplaatst in de verschillende dakvlakken.

Het eindresultaat is een grote hoeveelheid daglicht in voorheen onbenutte ruimten. 
Ook het buitenaanzicht is een passend geheel in de monumentale status van het gebouw.

 

Naam project:         
Locatie: 
Soort:

Architect:
Aannemer: 
Realisatie:

Pieter van Nieuwland college
Linnaeushof 48 te Amsterdam 
Maatwerk dakramen Cast PMR

VDVDP Architecten
Pronk Restauratie bv 
2016 

Simon van de Kerkhof
Bouwkundig Productadviseur
Simon@lei-import.nl
+31 (0)6 44 86 04 00


 

Twitter

Snel een vrijblijvende offerte op maat

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import Dakramen bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier
Algemene Voorwaarden
Disclaimer

Volg ons via
facebookLinkedinPinterestlinkedin